Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Haziran 2015 Çarşamba

ZEYTİNLİ ÇÖREK



Malzemesi:
15-20 siyah zeytin ( 100gr)
1 su bardağı ılık süt
1 çorba kaşığı toz maya
2.5 su bardağı un
1 çay kaşığı tozşeker
4 çorba kaşığı zeytinyağı
1 kahve fincanı ılık su
1 çay kaşığı tuz
1 yumurta sarısı

1. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın. Ilık sütü derin bir kaseye alıp maya ve tozşekeri ilave ederek eriyinceye kadar karıştırın. Kabarması için 15 dakika ılık  ortamda bekletin.

2. Unu yoğurma kabına alıp ortasını havuz gibi açın. Mayalı süt, zeytinyağı, su, tuz ve zeytinleri ilave edip kulak memesinden biraz daha yumuşak bir hamur yoğurun. Top şeklinde yuvarlayıp nemli bezle örtün. Ilık ortamda 15-20 dakika mayalanmaya bırakın.

3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp oval şekil verin ve ortasını dikey olarak bıçakla çizin. 10-15 beklettikten sonra üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürün.

4. Fırın tepsisini yağlayıp çörek hamurlarını aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin. Ilık veya soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: