Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

11 Aralık 2015 Cuma

KAR TANESİ PASTASI



Hamur malzemesi:
125 gr yumşamış tereyağ
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
4 yumurta
1 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı hindistanceviz rendesi

Kreması için:
3 çorba kaşığı vişne veya böğürtlen reçeli
2,5 kutu krema
1 paket vanilya
1 çay bardağı pudra şekeri
2 paket krema sertleştirici

Üzeri için:
hindistanceviz rendesi
pudraşekeri

1. Yumşamış tereyağı yüksek ayarda çırpın, içine yavaş yavaş tozşeker, vanilya ve tuzu ilave edip çırpmaya devam edin. Yumurtaları teker teker ilave edin. Un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyip azar azar ilave edin. Son olarakda hindistanceviz rendesini ilave edin. Hamuru yağlanmış kelepçeli kek kalıbına dökün. Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 30 dakika pişirin.

2. Soğmuş keki enlemesine 2 ye kesin. Alt tabakaya reçeli sürün. Derin bir kabda kremaları mikserle düşük ayarda çırpmaya başlayın, vanilya, pudra şekerini ve krema sertleştiricileri ilave edip krema sertleşene kadar çırpmaya devam edin. Kremanın yarısını reçel sürülmüş alt tabakaya sürün. Kekin ikinci katı ile üzerine kapatın. Kalan krema ile üzerini kaplayın. Pastanın üzerine kaplayacak kadar  bol hindistancevizi serpin. Son olarakda pudra şekeri serpin ve 1 saat buzdolabında bekletin. 

Hiç yorum yok: