Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

15 Kasım 2016 Salı

ISPANAKLI KOLBÖREĞİ




8 kişilik
Malzemesi
100 gr margarin
1 çay bardağı su
4 yufka
İç malzemesi:
500 gr ispanak
300 gr kıyma
2 kuru soğan
biraz sıvıyağ
tuz, karabiber, pulbiber
1 kase rendelenmiş dilpeyniri
1 yumurta sarısı

1. Ispanakları temizleyip doğrayın. Tavada biraz sıvıyağı kızdırıp kıyma ve soğanı kavurun.
Ispanakları, tuz ve baharatlarıda ilave edip ıspanaklar iyice suyunu çekinceye kadar pişirin. Ayrı bir tavada margarini eritip 1 çay bardak suyu ilave edin.


2. 1 tane yufkayı tezgaha serip yarım daire şeklinde yağ ve su karışımdan sürün ve yufkayı ikiye katlayın. Geniş kenara ıspanaklı harçdan sürün ve üzerine peynirden serpiştirin. Yufkayı rulo olarak sarın ve hafif yağlanmış tepsiyi yerleştirin. Kalan yufkaları aynı işlemi tekrarlayıp tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarınana kadar pişirin. Sıcak olarak servis edin.

Hiç yorum yok: