Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Ocak 2017 Salı

LİMONLU BİSKÜVİ



 Şekli limon dilimi olan limonlu bisküvi....

Malzemesi:
125 gr margarin yada tereyağ
1 çay bardağı tozşeker
1 tutam tuz
3 yumurta sarısı
1 limon kabuğu rendesi
1 çorba kaşığı limonun suyu 
2 su bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
Glazür:
yarım paket pudra şekeri
çorba kaşığı limonun suyu
1 çorba kaşığı kaynar su
antep fıstığı

1. Yumşamış tereyağ yada margarini, tozşekeri, 1 tutam tuzu ve yumurta sarılarını derin bir kapta mikserle çırpın. Limon kabuğu rendesi ve 1 çorba kaşığı limon suyunuda ilave edip tekrar çırpın. Un ve kabartma tozunu karıştırıp eleyerek kaba ilave edip tekrar karıştırın. Hamuru en az 1 saat buzdolabında bekletin.

2. Hamuru merdane ile açın ve bir kupa ile yuvarlaklar kesin. Su bardağın boyutu küçük geliceği için kupa ile kesilmesini tavsiye ederim. Yuvarlakları ortadan keserek bölün. Bisküvileri yağlı kağıtlı tepsiye yerleştirip yuvarlak kenarlarına yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 200 derece ayarlı fırında 10-15 dakika pembeleşinceye kadar pişirin.

3. Pudraşekerini kaseye alın üzerine 1 çorba kaşığı limon suyunu ve 1 çorba kaşığı kaynar suyu ilave edin. Gerekirse 1 çorba kaşığı kaynar su tekrar ilave edin. Dikkat: Glazürün kıvamı muhallebi kıvamı olmalı. Bisküvilere glazürden sürün. Kurumadan üzerlerine yarım antep fıstığı yerleştirin. (Limon çekirdekleri oluyor)



1 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık lezzetli bir kurabiye olmuş sevgiler