Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Şubat 2017 Çarşamba

SAFRANLI ARAPKEKİ


8 kişilik
Malzemesi
1 paket dolmalık fıstık (40 gr)
3/4 su bardağı kuru kayısı
3/4 su bardağı çekirdeği ayıklanmış Hurma
yarım su bardağı kuru üzüm
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 poşet vanilya pudingi
1 çay kaşığı safran
1 su bardağı tozşekeri
4 yumurta
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
Üzeri için:
2 çorba kaşığı kayısı marmelatı
1 çorba kaşığı su
arzuya göre gülsuyu

1. Teflon tavada dolmalık fıstıkları yağsız olarak hafif pembeleşene kadar kavurun. Kayısıları ve hurmaları küçük küçük doğrayın. Kayısı, hurma, kuru üzümü ve dolmalık fıstığı karıştırın.

2. Unu derin bir kaba alın, üzerine kabartma tozu, vanilya puding tozkarışımı, safran ve tozşekeri ilave edilir. Üzerine yumurtalar, süt ve sıvıyağ ilave edilip iyice karıştırılır.

3. Hazırlanmış kurumeyve karışımın yarısını hamura ilave edin. Yağlanmış kek kalıbına hamuru dökün, kalan kurumeyve karışımını hamurun üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında 30-35 dakika pişirin.

4. Kek pişince kalıbında bir 10 dakika soğsun. Kayısı marmelatını süzgeçden geçirip küçük bir tencereye alıp 1 çorba kaşığı suyuda ilave edin ve biraz kaynatın. Arzuya göre birkaç damla gülsuyu ilave edebilirsiniz. Sıcak marmelatı kekin üzerine fırça yardımı ile sürün. Üzerindeki marmelat glazür katılaştıkdan sonra kek servise hazırdır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: