7 Eylül 2018 Cuma
ŞEHRIYELI KUZU INCIK
Kolay ve bir o kadar lezzetli bir kuzu incik tarifini paylaşmak istiyorum. Restorantlarda
fiyatı oldukca yüksek olan kuzu inciği evde hem çok kolay hemde çok daha ucuza hazırlayabiliriz.
Malzemeler
3-4 kuzu incik
1 su bardağı arpa şehriye
2 kuru soğan
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı su
Tuz, kırmızı tozbiber
1. Soğanı ince ince doğranır, sarımsaklar soyulur. Kuzu incikleri bir tencereye alıp
soğan ve sarımsakları ekleyin. Incikler kızarıncaya kadar kavurun. Su ve salçayı ilave edip orta ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Tuz ve kırmızı tozbiber ekleyip ateşten alın. Haşlama suyu başka bir tencereye süzülür.
2. Süzülen et suyunu ocağa alıp kısık ateşte bırakın. Tencereye şehriyeyi ekleyin. Kapağını kapatıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Fırın kabına şehriye pilavını boşaltın ve üzerine incikleri yerleştirip 180 derece ayarlı fırına verin. Etlerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika fırınlayın. Sıcak olarak servis yapın.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder