Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Eylül 2018 Pazar

EKŞİLİ SARMA


Ekşisi bol olan bir sarma tarifi.

Malzemeler

1200 gr salamura yaprak
1 kg pirinç
1 su bardağı zeytinyağı
5 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı limontuzu
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı nane
1 küçük demet maydonoz
1 tatlı kaşığı tuz

1. Pirinç hariç bütün malzemeler güzelce yoğrulur. (pirinç hemen koyulursa pirinçler kırılır) Soğanlar suyunu salana kadar iyice sıkarak malzemeleri karıştırın. En son olarak soğanları ilave edin.
2. Yapraklara harçlardan azar azar paylaştırıp, ince bir şekilde sarın. Tencereyi yatırıp sarmaları dikey bir şekilde dizin. Böylece hem fazla şişip patlamaları engellenir, hemde tencereye daha fazla sarma sığıyor.
3. Üzerine örtecek kadar su ilave edip bir tabak ile sarmaların üstüne kapatın. Kapağı kapalı olarak ilk önce yüksek ateşde, suyu kaynıyınca kısık ateşde pirinçler yumşayana kadar pişirin. Salamura yaprak kullandınızda yukarda ki gibi pirinçleri kavurmadan yaptığınız takdirde yaprak ve pirinçler eşit şekilde pişer ve içi lapa gibi olup dışı sert kalmaz.
Tencere soğmadan kapağı açmayın, aksi takdirde yapraklar kararır.

Hiç yorum yok: