Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

20 Mart 2019 Çarşamba

BEYAZ LAHANA SARMASI


Malzemesi:
1 adet orta boy beyaz lahana
su bardağı pirinç
soğan
2 diş sarımsak
çorba kaşığı biber salçası
çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
çay kaşığı kimyon
çorba kaşığı kuru nane
1 tutam maydanoz
çay bardağı sıvıyağ
çorba kaşığı tuz
su bardağı su 
Sosu için:
çorba kaşığı tereyağı 
çorba kaşığı domates salçası
çay kaşığı pul biber
yarıçay kaşığı karabiber
çay kaşığı kuru nane
çay kaşığı limon tuzu
2-3 çorba kaşığı nar ekşisi
tuz
su bardağı su 

1. Lahanalar yaprak yaprak ayrılıp kaynar suda hafif yumşayıncaya kadar haşlayın.

2. Başka tencereye sıvıyağı alıp ısıtın, üzerine ince ince doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Üzerine pirinçleri ilave edip kavurmaya devam edin. Son olarak baharatlar, tuz ve salçaları ilave edip kavurmaya devam edin. Suyu ilave edin. Su tamamen çekilince  demlenmeye bırakın. Ince doğranmış maydanozları ilave edip harmanlayın.

3. Lahana yaprakları harçla doldurup sarın. Tencereye dizin. Küçük bir tencereye tereyağı alıp eritin, üzerine salça, baharatlarılimon tuzu, nar ekşisi ve tuz ekleyip kavurun. su bardağı suyu ilave edip, tencerede ki lahanaların üzerine gezdirin. Lahanalar açılmasın diye üzerine tabak yerleştirin. Önce yüksek ateşe, 3 dk sonra kısık ateşte sarmaları pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: