Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Ekim 2019 Çarşamba

TURŞULU PATATES SALATASI


Bugün ki yayınladığım tarifin adı her ne kadar ''salata'' olsada aslında patatesli turşu kavurması. Karadeniz bölgesinde sıkca yapılan turşu kavurmaların patatesli alternatifi! Patatesli daha hafif bir tat oluyor. İkindi çayların yanınada iyi gidiyor. Umarım sizlerde yapıp beğenirsiniz.

4 kişilik
Malzemesi
1 kase taz fasulye turşusu
1 kase biber turşusu
3 patates
1 soğan
4 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz, pulbiber

1. Patatesleri soyup küçük küpler halinde doğrayın ve tuzlu suda haşlayın. Süzüp soğumaya bırakın. Soğanı soyup piyazlık doğrayın.

2. Turşuları küçük küçük  doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtıp ilk önce soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Daha sonra turşuları ilave ederek 7-8 dakika kavurup son olarak patatesleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

3. Salatayı servis tabağına alın. Üzerine pulbiber serpip soğuk olarak servis yapın.


Hiç yorum yok: