Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Ağustos 2020 Salı

HAŞHAŞLI MEYVELİ MERMER KEK

 


Malzemesi

1 elma

1 çorba kaşığı limonsuyu

1,5 kase vişne kompostu taneleri

Hamur malzemesi

2,5 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 su bardağı tozşeker

4 yumurta

1 paket vanilya

175 g eritilmiş, ılıtılmış margarin

1,5 çay bardağı süt

yarım çay bardağı haşhaş tohumu

Üzer için:

2 çorba kaşığı pudraşekeri

1. Vişneler süzgece alınıp iyice süzdürülür. Derin bir kaba un ve kabartma tozu karıştırılıp elenir. Toz şeker, yumurta, vanilya, margarin ve süt ilave edilip çırpma teli ile pürüsüz oluncaya kadar çırpılır. Elma soyulup rendelenir ve kararmaması için üzerine 1 çorba kaşığı limon suyu gezdirilir.

 

2.  Hamur ikiye bölünür. Hamurun bir yarısına haşhaş ilave edilip karıştırılır. Kalan hamurada rendelenmiş elma ilave edilip harmanlanır. Yağlanmış, unlanmış, ortası delik kek kalıbına önce elmalı hamur yayılır, üzerine haşhaşlı hamur yayılır ve son olarakda vişne taneleri haşhaşlı hamurun üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında 40-45 dakika pişirilir. Soğunca üzerine pudraşekeri serpilip servis edilir.

Hiç yorum yok: