Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Ağustos 2020 Pazartesi

MARAŞ TARHANA ÇORBASI



Malzeme:

1,5 litre su
1 su baradağı haşlanmış nohut
3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
1çorba kaşığı kuru nane
tuz

1. Maraş tarhanası 1,5 litre suda 2 saat bekletilir. Yumşayınca ateşe alınıp kısık ateşte tarhanalar iyice dağılana kadar pişirilir. Ocaktan alınıp rondo ile iyice pürüsüz olana kadar rondodan geçirilir. Tekrar ocağa alınıp haşlanmış nohutlar ilave ederek bir taşım daha kaynatılır.

2. Çorbaya tuz ilave edilip ocaktan alınır. Ufak bir tavada sıvıyağ kızdırılır ve üzerine kuru nane ilave edilip kavrulur. Naneyi çorbanın üzerine gezdirip servis edin..


Tarhanalar yöreye göre değişik olabiliyor. Bu tarhanada Maraş tarhanası. İlginç olan yanı bu tarhanayı aynı zaman çayın yanında hafif ıslatılarak cevizle beraber cerez olarak yenilmesi...

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: