Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Şubat 2011 Perşembe

KAYISILI CHEESECAKE

APRİKOSEN KAESEKUCHEN


Meyveli cheesecake'ler harika oluyor, çok güzel bir uyum. Hiç kayısılı cheesecake denedinizmi?

Hamuru için:
1 paket vanilin
125 g un
100 g Badem tozu
150 g teryağ
75 g tozşeker
1 tutam tuz
Pasta kalıbını yağlamak için yağ
Harçı için:
500 g süzülmüş kayısı kompostu tanesi
1 limon
750 g Quark ( tatlı süzme yoğurdu, Danone'yi tavsiye ederim)
4 yumurta
2 yumurta sarısı
1 kutu krema (200 gr)
200 gr tozşeker
80 g nişasta
üzerine serpmek için pudraşekeri


1. Un, badem tozu, tereyağ, tozşeker, vanilin ve bir tutam tuzu karışıtırıp, yoğurun.
Hamuru folyoya sarıp 30 dakika buzdolabına kaldırın. Kelepçeli pasta kalıbını yağlayın. Hamuru unlanmış zeminde açın, kalıba yerleştirin. Kenarıların aynı kalınlıkta olmasını dikkat edin.

2. Kayısıları süzgece alıp iyice süzdürün. Limonun kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın.Süzme yoğurduna (Quarkı) yumurtaları, yumurta sarılarını, limon suyunu, limon kabuğunu ve kremayı ilave edip karıştın. Tozşekeri ve nişastayıda ilave edip tekrar karıştırın.

3. Kayısıların yarısını çukuru aşağı gelecek şekilde hamurun üzerine dizin. Yoğurdlu karışımı kayısıların üzerine dağıtın. Kalan kayısılarıda yine çukuru aşağı bakıcak şekilde üzerine dizin. Önceden ısıtılmış, 175 derece ayarlı fırında 60-70 dakika pişirin. Soğunca üzerine pudra şekerini serpin.

10 Şubat 2011 Perşembe

KÖPEK SANDVİÇ



Çocukların en sevdiği yiyecekler arasındadır sandviçler. Hem pratik, hem doyurcu, eee birde sevimli olunca çoçuklar hayır demez!!!
Malzemesi:1 dilim tost ekmeği
2 çorba kaşığı sürülebilir beyaz peynir
1 dilim kaşar peyniri
3 dilim jambon
1 adet sosis
1 çay kasığı zeytin ezmesi

Tost ekmeğinin üzerine beyaz peynir sürün. Jambonlari kulak şekli vererek kürdanla ekmeğe batırın. Ağız kısmına da diğer jambon dilimini koyun. Halka kesilmiş sosisden göz ve burun yapın. Gözlerin üzerine zeytin ezmesi sürün. Kaşar peynirle ağız şekli yaparak süsleyin.