Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

12 Şubat 2014 Çarşamba

KARNABAHAR TAVA


En sevdiğim kış sebzelerindendir karnabahar. En çok da kızartılmış severim, bu tarifde farklı olarak unlu karışımına domates püresi eklenmesi. O da ayrı bir lezzet katıyor. Sarımsaklı yoğurdu tercih etmeyenler üzerine limon suyu gezdirip servis edebilir.

4-6 kişilik
Malzemesi
1 karnabahar
1 su bardağı un
1 çorba kaşığı domates püresi
yarım paket kabartma tozu
1 yumurta
yarım su bardağı süt
1 limonun suyu
Kızartma sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
tuz

Üzeri için:
sarımsaklı yoğurt
2-3 dal maydanoz

1. Karnabaharı temizleyip yıkayın. Çiçek çiçek ayırıp tencereye dizin. Üzerini örtecek kadar su ve tuz ilave edin. Limon suyunu ekleyip 15-20 dakika haşlayın. Süzüp soğuk sudan geçirin. Maydanozu yıkayıp kıyın.

2. Büyük bir kasede un, domates püresi, yumurta, kabartma tozu,
süt, karabiber ve kırmızı biber mikserle çırpın. Sıvıyağı tavada kızdırın. Karnabahar çiçeklerini hazırladığınız unlu karışıma bulayıp kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

3. Kızarmış karnabaharları servis tabağına dizin. Üzerine limon suyu yada sarımsaklı yoğurt gezdirin ve maydanozla süsleyip servis yapın.

1 yorum:

Derya BARIN dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım