Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Şubat 2014 Cuma

PATATESLİ PİDE




Sümeyye'nin yumşacık pideleri bir harika, çok beğenmiştim. 

Malzemesi

1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ılık süt
1 bardak ılık su maya için
1 kibrit kutusu maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı tozşeker
100 gr margarin
aldığı kadar un

Üzeri için:
1 çorba kaşığı yoğurt
25 gr margarin
1 yumurta sarısı
İç malzemesi:
1 kg haşlanmış patates
arzu edilen baharatlar
(Kimyon, pulbiber, karabiber)
tuz

1. 1 bardak ılık suyun içine şeker ve maya konularak yumuşatılır. Bir kaba un konulur. Bütün malzemeler ilave edilerek yumuşak bir hamur yapılır. 20 dk. mayanlanması için üzeri kapatılarak bekletilir.

2. Hamuru bezelere ayırp açılır ve iç malzemeden üzerine yayılır. Kenarlarını pide gibi kapatılır. Küçük kaseye yumurta sarısı ve yoğurdu karıştırıp pidelerin üzerlerine sürülür. Yağlanmış tepsiye pideleri alınır.

3. Kalan 25 gr margarini küçük küçük kesip pidelerin üzerlerine serpiştirilir ve önceden ısıtılmış fırında ( 200 derece) pembeleşene kadar pişirilir.

1 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Nesrincim nerlerdesin sesin cikmiyo senden haber almak beni sevindirdi
Pideler nefis olmus sümeyye arkadasinin eline saglik