Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Şubat 2014 Pazartesi

ŞEHRİYELİ TAVUK ÇORBASI (TÜRK MUTFAĞI)


Malzemesi:
1 tavuk göğüs eti
3 çorba kaşığı tel şehriye
5 su bardağı su
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı mısır unu
yarım limon suyu
1 çay kaşığı kırmızı tozbiber
Tuz, karabiber, kekik

1. Tavuk etine tencereye alıp 5 bardak su ilave ederek haşlayın. Tavuk eti yumşayınca kevgirle ayrı bir tabağa alıp tel tel ayırın. Tavuk suyunu üzeri kapalı olarak bekletin.

2. Margarini tencerede eritin. Mısır ununu ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun. Sıcak tavuk suyunu azar azar ilave ederek karıştırın. Kaynamaya başlayınca şehriye ve tavuk etlerini ekleyin. Tuz, karabiber ve kekik serpin. Kısık ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Limon suyu ve kırmızı tozbiber ekleyip servis yapın.

1 yorum:

Derya BARIN dedi ki...

limonlu bol acılı çok güzel yenir:)çok severim eline sağlık arkdaşım