Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Mart 2014 Pazar

ALTIN DAMLACIK (CHEESECAKE)

 GOLD TRÖPFCHEN   (KÄSEKUCHEN)





Annemin tarif defterini karıştırırken bulmuştum. Ben çoçukken yapardı annem bu pastayı. Pastanın özelliği fırından çıkar çıkmaz üzerine kapak gibi birşey geçirmeniz gerekiyor. Derin bir leğen filanda olabilir yeterki pastaya değmesin. İçindeki buhardan dolayı pastamız ''terlemeye'' başlıyor.
Pastamizda boncuk boncuk altın damlacıklar terledi. Bu terleme işi en az bir saatdan sonra gerçeklerşiyor.
Toplam pasta bu şeklide 2-3 saat gibi durmalı. Arada bir dikkatlice kaldırıp kapakdaki buhardan dolayı biriken suyu akıtırsınız. Bu pasta aslında farklı bir cheesecake.
Malzemesi:
Hamuru:
3/4 çay bardağı tozşeker
75 gr tereyağ yada margarin
1 yumurta
2 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Harçı:
1 kg süzme yoğurdu (Danonenin tavsiye ederim) yada Quark
1,5 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya puding tozu ( Almanya'daki pudinglerden 1,5 paket Vanillepuding)
3 yumurta sarısı
1 paket vanilya, 1 çorba kaşığı limon suyu
1 çay bardağı sıvıyağ
yarım litre süt
Yumurta akı için:
3 yumurta akı
1 çay bardağı tozşeker
1 paket krema sertleştirici (Sahnefest)

1. Hamur malzemelerini bir kaba alıp karıştırın. Kelepçeli yağlanmış pasta kalıbına yayın. Pastanın tabanı fazla kalın olmuyor.
2. Pastanın harç malzemeleri bir kaba alınıp karıştırarak birbirine yedirin. Harç baya cıvık olcak, bu sizi yanıltmasın. Bu cıvık harç kalıbdaki hamurun üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 175-180 derece ayarlı fırında 45 dakika pişirin.
3. Yumurta aklarını bir kaba alıp üzerine tozşekeri ve 1 paket krema sertleştirici
ilave edip mikserle yüksek ayarda çırpın. Yumurta akları iyice kabarıp sertleşince fırından çıkan pastanın üzerine yayın. Fırını 100 dereceye ayarlayıp tekrar 20-25 dakika pişirmeye devam edin. Fırından çıkar çıkmaz üzerine büyükce pastaya değmicek şeklide bir kapak yada leğenle kapatın. Terleme süresi 2-3 saat. Kapağını kaldırdıktan sonra iyice soğmaya bırakın. Soğunca servise hazırdır.



1 yorum:

Unknown dedi ki...

Bu pastanızi ilk 4 sene önce yapmıştım. Muhteşem bir pasta hem görüntüsüyle hemde tadiyla. Kim yediyse çok begendi. Size çok teşekkür ederim bizimle tariflerinizi paylaştığınız için. Allah razı olsun.