21 Mart 2014 Cuma
HAŞHAŞLI DÜĞME KURABİYESİ
Malzemesi:
250 gr margarin
1 su bardağı pudraşekeri
yarım çay bardağı sıvıyağ
4,5 su bardağı un
2-3 çorba kaşığı haşhaş tohumu
arzu edilen reçel veya marmelat
1. Margarin eritilir ve soğunca sıvıyağ katılır. Pudraşekeri, un ve haşhaş tohumu ekleyip iyice yoğrulur. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verip yassılaştıralım. Ortalarını parmağımızla çukurlaştırılıp tepsiye dizelim. Isıtılmış 150 derece ayarlı fırında yaklaşık 20 - 25 dakika beyaz kalacak şekilde pişirelim.
2. Fırından çıkarıp soğmaya bırakalım. Ortalarına marmelat veya reçel doldurup servis yapalım.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
1 yorum:
Bu kurabiyeyi bir kaç kez denedim ama başarılı olamadım kurabiyeler yayıldı:( eline sağlık arkadaşım
Yorum Gönder