Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Kasım 2015 Pazar

ETLİ BRÜKSEL LAHANASI


Sebzelerin her çeşidini çok severim, bilhassa lahana çeşitlerini. Ama eşim etlide gerçekten daha lezzetli oluyor!

4 kişilik
Malzemesi
yarım kg brüksel lahanası
250 g kuşbaşı et
1 havuç
2 patates
1 soğan
4 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı domates salçası
5 su baradğı su
tuz, karabiber

1. Brüksel lahanalarının dış kabuklarını soyup yıkayın. Soğanı soyup kıyın. Havucu soyup verev dilimler şeklinde doğrayın. Patatesleri soyup dörde kesin.

2. Sıvıyağı tencereye alıp soğanı pembeleştirin. Eti ekleyin, suyunu salıp çekinceye kadar kavurun. Salçayı 2-3 çorba kaşığı suyla karıştırıp ete ekleyin. Suyu ilave edip 20 dakika pişirin. Etler yumuşayınca havuç, patates ve lahanayı ekleyin, tuz ve karabiber serpin. 20 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun!

2 yorum:

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık bayılıyorum bu kış sebzelerine bu da onlardan biri sevgiler

Sefa Gencal dedi ki...

Merhabalar, çok güzel ve leziz olmuş. Ellerinize sağlık.

Saygılar.