Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Aralık 2016 Pazartesi

ELMALI TURTA



Malzemesi:
Hamuru için:
125 gr margarin
yarım su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 tutam tuz
1 yumurta
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

İç malzemesi için:
1,5 kg elma
1 çorba kaşığı su
1 su bardağı tozşeker
yarım çay kaşığı tarçın
yarım su bardağı kuru üzüm

1. Yağlar bir kaba alınıp mikserle en yüksek ayarda 4-5 dakika çırpılır. Azar azar 1 su bardağı tozşeker, vanilya, 1 tutam tuz, yumurta ilave edilir. Un ve kabartma tozu eleyerek ilave edilip mikserle kısık ayarda karıştırarak bir hamur elde edilir. Hamur biraz topak topak olabilir.
2. Elmalar soyulup, minik minik parçalara doğranır ve 1 çorba kaşığı su, tozşeker ve tarçınla tavada 5-8 dakika pişirilir. Üzerlerine kuru üzümlerde ilave edilip, soğmaya bırakın.
3. Hamurun yarısı yağlanmış, kelepçeli kek kalıbına yayın. Kenarları 1 cm yüksekliğinde yapın. Elmalı harçı hamurun üzerine yayın ve kalan hamurları pütürlü pütürlü elmalrın üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 40-45 dakika pişirin. Soğunca üzerine pudra şekeri serpin.

Benden sizlere bir öneri, bu turtayı servisden bir gün önce yapmanızı tavsiye ederim. Ertesi gün tadı çok daha güzel oluyor....

Hiç yorum yok: