Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

21 Mart 2017 Salı

MAKARNA BÖREĞİ


10 kişilik
Malzemesi:
2 yufka
1 paket kesme makarna
500 gr beyaz peynir
3 su bardağı yoğurt
2 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
yarım demet maydonoz
4 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
tuz

1. Makarnalar iyice yumşayana kadar tuzlu bol suda haşlanır. Süzüp biraz soğuması beklenir.

2. Derin bir kapta süt, yoğurt ve sıvıyağ çırpılır. Yumurtalardan 1 yumurta sarısı üzerine sürmek için ayrılır ve geri kalan yumurtalar da sütlü karışıma ilave edilip karıştırılır. Peyniri ufalayıp, tuzuda karışıma ilave edin (Peynirin tuzunu dikkate alarak tuz miktarını ayarlayın) İnce kıyılmış maydonoz ve son olarak haşlanmış makarnaları ilave edip yavaşca harmanlayın.

3. Yağlanmış büyük fırın tepsiye yufkanın bir tanesini kenarlardan sarkıcak şekilde yerleştirin. Makarnalı harçı tepsiye yayın, kenarlardan sarkan yufkayı makarnanın üzerine örtün. Diğer yufka ile tepsinin her yerine gelicek şekilde örtün. Ayırdığınız yumurta sarısını 2 çorba kaşığı yoğurt ile çırpıp yufkanın üzerine sürün. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede yarım saat pişirin. Sıcak olarak servis ediniz.

Hiç yorum yok: