Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Mart 2017 Salı

MANDALİNALI YAŞPASTASI

Mandalinalı yaşpastası çok hafif bir pasta. Bu da yine Kırmızı başlıklı pasta gibi Quark ile yapılıyor, fakat geçende Kırmızı başlıklı pastayı süzme yoğurdu ile arkadaşla denedik ve Quark tadını tutturduk. Yani bu pastayı Quark bulamayanlar Türkiye'de süzme yoğurt ile yapabilirler, tadı aynı oluyor.

12 kişilik
Malzemesi
Pandispanya için:
3 yumurta
3 çorba kaşığı ılık su
1,5 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Kreması için:
500 gr Quark yada tatli süzme yoğurdu
2 paket krema
2 paket krema sertleştirici
1 paket vanilya
3 çorba kaşığı tozşeker
1 paket tart jöle
2 konserve mandalina

1. Pandispanyayı hazırlamak için derin bir kaba yumurtalar, ılık su ve tozşeker alınır. Mikserle tozşeker eriyip, yumrtalar köpük köpük olana kadar yüksek hızda çırpılır. Un ve kabartma tozu elleyenerek
yumurta karışıma ilave edilip yavaşca karıştırılır. Yağlanmış unlanmış tart kalıbına hamuru dökünüz. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 20-25 dakika pişiriniz.

2. Pandispanyayı soğutup kalıptan çıkarın. Dar kısmı üste gelicek şekilde tabağa yerleştirin.

3. Kremaları derin bir kaba alın ve sertleştiriciyi ilave edip mikserle sertleşene kadar çırpın. Süzme yoğurdu, vanilyayı ve tozşekeri ilave edip yavaşca kaşık yardımı ile karıştırın. Kremayı pandispanyanın üstüne kubbe şekli vererek koyunuz. Mandalina konservesini açıp suyunu bir kaba süzün. Mandalinaları pastanın üzerine paylaştırın. Buzdolabında 1 saat bekletin.

4. Mandalina suyun üzerine 250 ml tamamlayacak kadar su ilave edin ve bu su ile jöleyi paketin üzerindeki tarife göre pişirin. Jöleyi 1 dakika soğutun ve pastanın üzerine dikkatlice dökün. 2-3 saat buzdolabında tekrar bekledikten sonra servis ediniz.

Hiç yorum yok: