Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Mart 2017 Pazartesi

VİŞNE SOSLU İRMİK PUDİNGİ



Malzemesi:

1 litre süt
1 su bardağından 1 parmak eksik irmik
1 su bardağı toz şeker

Sos için:
1-1,5 kase vişne taneleri
yarım su bardağı tozşeker
yarım su bardağı su
1. Tencere ocağa alınıp süt ve irmik (1 su bardağı dolusu irmik ilave ederseniz çok katı olur ve hiç güzel olmaz. O yüzden dikkat bir parmak eksik olmalı) ilave edilir. Karıştırıp toz şekerde ilave edilir. Göz göz oluncaya denk puding karştırarak pişirilir ve ocaktan alınır. Islatılmış şekili bir kalıba boşaltın ve soğmaya bırakın.

2. Vişneleri küçük bir tencereye alın, üzerine su ve toz şekeri ilave edip kaynattın. Ocaktan alıp, rondo ile püre haline getirin. Çok katı olursa biraz daha su ilave edilir ve sosda soğmaya bırakılır. Sos ve puding 1-2 saat buzdolapta bekledikten sonra irmik pudingi sos eşliğinde servis edilir.

Hiç yorum yok: