Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

1 Ekim 2018 Pazartesi

KIRMIZI BIBER KULESI


Kırmızı biberin her yemeğini severek yerim. Misafir sofralarını bu tarif ile süsleyebilirsiniz.
Çok vitaminli olup ve kansere karşı koruyucu olan etkisinden dolayı bol bol tüketmek gerekiyor.
Arzuya göre pirinç pilavı ile servis edebilirsiniz.

kişilik
Malzemeler
közlenmiş salçalıkırmızı biber
2 patates, 3 kabak
2 patlıcan
2 domates
1 soğan
diş sarımsak 
çorba kaşığı sirke
çay kaşığı limon suyu
çorba kaşığı zeytinyağı
4 dal dereotu
Kızartmak için sıvıyağ
tuz, karabiber

1. Közlenmiş biberleri soyup, temizleyin ve ortadan ikiye kesin. Sarı msakları  soyup ezin. Sirke, limon suyu, sarı msak, tuz ve karabiberi derin bir kapta karıştırın. Biberleri bu sosda 30 dk. bekletin.

2. Patates, kabak ve patlıcanları temizleyip küçük küpler halinde doğrayın. Patlıcanların acısını çıkarmak için üzerlerine tuz serpip 20 dk bekletin. Sıvıyağı tavada kızdırın. Önce patates, sonra kabak son olarak da patlıcanları kızartın. Sebzeleri kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

3. Domatesleri dilimleyin. Soğani halka halka doğrayın. Zeytinyağını ısıtıp domatesleri iki taraflı kızartın. Aynı yağda soğanları kavurun. Dereotunu kıyın. Patlıcan, kabak, patates, dereotu ve soğanları derin bir kasede harmanlayın. Biberleri marinattan çıkarın.

3. Derin çorba kaselerine kırmızı  biberleri yıldışeklinde döşeyin. Ortalarına birer dilim kızarmış domates yerleştirin. Sebzeli karışım ve domates dilimleri dizip buzdolabında yarım saat bekletin.

4. Servis tabağına arzuya göre ince bir kat halinde pilav yerleştirin. Kırmızı biber kulerini ters çevirerek pilavların üzerine yerleştirin. Dereotu veya fesleğen yaprakları ile süsleyip servis edin.

Hiç yorum yok: