Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Kasım 2018 Salı

ÇİLEK REÇELLİ RULO PASTA



6 kişilik
Malzemesi
3 yumurta
1.5 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı un
yarım çay bardağı nişasta
1 paket vanilya
1 çay kaşığı kabartma tozu
2 kivi
5 çorba kaşığı çilek reçelli
Üzer için:
1 çorba kaşığı pudra şekeri

1. Yumurtaları sarı beyaz olarak ayırın. Sarıları derin bir kaba alın, 1 çay bardağı pudra şekerini ekleyin ve köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Yumurta beyazları ise ayrı bir kapta sertlesene kadar çırpın. Un, nişasta, vanilya ve kabartma tozunu yumurta sarılarına ilave edip iyice karıştırın. Daha sonra yumurta beyazını da hamura ilave edin ve dikkatli bir şekilde karıştırın.  Dikdörtgen fırın tepsisini yağlı kağıtla kaplayın. Hazırladığınız karışımı döküp önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin.

2. Kalan yarım çay bardağı pudra şekerini nemli bir bezin üzerine serpin. Sıcak keki tepsiden dikkatlice alıp bezin üzerine yerleştirin. Bezin yardımıyla rulo şeklinde sarıp soğmaya bırakın.

3. Rulo keki açın ve üzerine 1-2 kaşık çilek reçeli sürün. Kivileri soyup incecik dilimleyin ve reçelin üzerini kaplayacak şekilde dizin. Üzerine kalan reçeli sürüp tekrar rulo yapın. Alüminyum kağıtla sarıp oda ısısında 1 saat bekletin. Kağıdı çıkarıp üzerine pudra şekeri serpin. Dilimleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok: