Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Aralık 2018 Pazartesi

HAŞHAŞLI TATLI RULO


8 kişilik
Malzemesi
1 paket yaş maya 
50 gr tozşeker
125 ml ılık süt
500 gr un
1 paket vanilya
2 yumurta
1 tutam tuz
100 gr eritilmiş, soğmuş tereyağ
Harç için:
300 gr ezilmiş, kavrulmuş haşhaş
2 çay bardağı tozşeker
yarım çay bardağı süt
Glazür için:
150 gr pudraşekeri
2  çorba kaşığı kaynar su 

1. Mayayı ve tozşekeri ılık süt ile ezip, 10 dakika bekletelim. Un, vanlya, yumurta, tuz ve eritilmiş, soğmuş tereyağı yavaş yavaş ilave edip, iyice karıştırıp yoğurmaya başlayalım. Hamurun ele yapışması bitince, hamuru yoğurma kabından alıp, içini sıvıyağ ile yağladığımız bir kaba koyalım. Üzerini nemli bir bez ile örtüp mayalanmasını bekleyelim. Mayalanan hamuru tekrar yoğralım.

2. Haşhaşı 2 çay bardağı tozşekeri ve süt ile karıştıralım. Hamuru ise ikiye bölüp açalım. Haşhaşın yarısını hamurun üzerine sürelim. Yavaşca kenardan başlayarak saralım. 2 santim kalınlığında hamuru dilimliyelim. Tepsiye yağlı kağıt serip haşhalı dilimleri tepsiye yerleştirelim. Kalan hamur ve haşhaş ile aynı işlemi yapalım.

3. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 20 dakika üzeri kızarana kadar pişirelim.

4. Pudraşekerini 2 çorba kaşığı kaynar su ile karıştırıp soğmuş haşhaş rulolara sürelim. 
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok: