Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

23 Aralık 2018 Pazar

LEBKUCHEN - NOEL ÇÖREĞI


Almanya'da Lebkuchen olmadan bir noel düşünelemez. Marketlerde eylül ayından itibaren bulunuyor. Fakat ev yapımı çok daha lezzetli oluyor. Gelelim tarife. 
Tarifde ki baharatlarin (tarçın, karanfil ve pottasche) yerine hazır baharat karışımı olan Lebkuchen Gewürz kullanabilirsiniz. 10 gr yeterli bu tarif için.

Bu tarifi yapmak için lazım olan ''Back Oblaten'' türkçesini bilmiyorum. İnternetde ingilizce karşılığını bulabildiğim sadece ''Wafer Papers''.  Almanya'da bulunuyor. Bazı alman kurabiyelerde, özellikle noel kurabiyelerinde kullanılır. Yuvarlak ''Oblaten'' lerin üzerine hamur koyulup pişirilir, undan yapılan yenilebilir bir malzemedir.

35 - 40 adet
Malzemesi
250 gr tozşeker
250 gr öğütülmüş fındık
250 gr kuru üzüm
100 gr zitronat (limon kabuğu şekerlemesi)
100 gr orengeat (portakal kabuğu şekerlemesi)
4 yumurta
125 gr tereyağ
1 tatlı kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı öğütülmüş karanfil
5 gr Pottasche yada 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
100 gr galeta unu
3-4 çorba kaşığı un
60 ml süt
150 gr çikolata
1 paket Backoblaten (Wafer Papers) 7 cm lik
Arzuya göre soyulmuş badem

1. Zitronat, orangeat ve kuru üzümleri mutfak robotundan geçirin. Üzerine süt ve fındıkları ilave edip harmanlayın. Yarım saat bekletin.

2. Tereyağını eritip soğutun. Tereyağını ve kalan bütün malzemeleri de ilave edip Back Oblatenlere sürüp önceden ısıtılmış fırında (190 derece) 20 dakika pişirin. 

3. Soğunca üzerine eritilmiş çikolatayı sürüp ve arzuya göre kabuğu soyulmuş bademlerle süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok: