Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

16 Ocak 2019 Çarşamba

KATMER POĞACA


Harika bir poğaca tarifi. Ister peynirli, ister çikolatalı yada sade pişirebileceğiniz bir poğaca. Kat kat görüntüsü ayrı bir güzellik. 

Malzemesi
1 yaşmaya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı tozşeker 
1 yumurta akı
50 ml sıvıyağ
550 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
Arasına
200 gr tereyağ
Iç Malzemesi 
200 gr beyaz peynir 
Üzerine 
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı süt

1. Yaşmaya ılık su ve sütde eritilir. Üzerine tozşeker ilave edip karıştırılıp 10 dk bekletilir. Üzerine tuz, yumurta akı, sıvıyağ ve un ilave edip yoğrulur. Üzeri örtülüp yarım saat bekletilir.

2. Hamurdan 16 beze yapılır. Bezeler pasta tabağı büyüklüğünde açılır, üzerine yumşamış tereyağ sürülür. 8 kat oluncaya kadar devam edelim. En üst bezeye yağ sürülmeyecek. Kalan 8 bezeye aynı işlem yapılır.

3. Zemine un serpip hamuru açabildiğimiz kadar ters yüz ederek açalım. Hamuru 16 eşit parçaya keselim. Üçgen olan hamurun geniş kısmına peyniri yayıp, sarın. 
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin üzerine poğacaları aralıklı yerleştirin.
Yumurta sarısını sütle karıştırıp poğacaların üzerine sürün. Önceden ısıtılmış, 170 derece ayarlı fırında 35-40 dakika üzeri kızarana kadar pişirin. 


Hiç yorum yok: