Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

30 Ocak 2019 Çarşamba

BAT

Bat Tokat'ın yöresel yemeklerindendir. Mis kokusu ile insanın iştahını kabartıyor. Bu yöresel tarifi 12 sene önce arkadaşımdan almıştım.

Malzemesi

3 su bardağı ince bulgur
2 su bardağı yeşil mercimek
1 demet maydonoz
1 demet taze soğan
2 çorba kaşık domates salçası
tuz, pulbiber
1 tatlı kasığı kuru nane
yarım limonun suyu
yeterince su
yerken salamura üzüm yaprağı

1. Bulgur soğuk suda şişirilir. Yeşil mercimek akşamdam ıslatılıp yumşayana kadar haşlanıp süzülür. Bulgur ve mercimek karıştırılır.
2. Maydonoz ve yeşil soğan ince ince doğranır ve bulgurlu karışıma ilave edilir. Salça, tuz, kuru nane, limon suyu ve pulbiber ilave edikten sonra suyu ilave edilir. Su bütün malzemenin hafif üstüne çıkana kadar ilave edilir.
3. Yerken üzüm yaprağına sarılarak yenir. Afiyet olsun....

Hiç yorum yok: