Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Ocak 2019 Perşembe

ZEYTINYAĞLI TAZE FASULYE


6 kişilik
Malzemesi
1 kg taze fasulye
2 diş sarımsak
4 soğan
1.5 çay bardağı zeytinyağı
5 domates
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kesme şeker
yarım su bardağı sıcak su
Tuz, pulbiber
1. Fasulyeleri temizleyip uzunlamasına ortadan ikiye kesin. Yıkayıp süzün. Soğanları soyup küçük küçük doğrayın. Sarımsaklarıda soyup doğrayın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

2. Zeytinyağını tencerede ısıtın. Soğan ve sarımsakları ekleyip pembeleştirin. Fasulyeleri tencereye alın. Domatesleri ilave edip kapağı kapalı olarak suyunu salıp çekinceye kadar pişirin. Tuz, limon suyu, şeker ve pulbiberi ve sıcak suyu ilave edip kapağını kapatın. Fasulyeler iyice yumşayana kadar kısık ateşte pişirin. Tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın. Servis tabağına alıp soğuk olarak servis yapın.

Hiç yorum yok: