Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Şubat 2019 Çarşamba

MEYVE SOSLU CHEESECAKE



Malzemesi
500 gram Quark (Türkiye'de  tatlı süzme yoğurdu)
1 paket krema
175 gram krem peynir
1 su bardağı tozşeker
3 adet yumurta
çorba kaşığı nişasta
çorba kaşığı un
1 paket vanilya

Taban malzemesi
280 gram yulaflı bisküvi çeşidi
100 gram tereyağı

Meyveli sos
Büyük kase dondurulmuş kırmızı meyve karışımı
çorba kaşığı tozşeker
çorba kaşığı nişasta
yarıçay bardağı su

1. Bisküvileri robottan geçirin. 100 gram erimiş tereyağı ile karıştırın. 
Kelepçeli kalıbın alt kısmına yağlı kağıt serin. Bisküvili karışımını kalıbın dibine bastırarak yerleştirip buzdolabında bekletin.

2. Quark, krem peynir, vanilya ve şekeri karıştırın. Krema, un ve nişastayı ekleyin. Yumurtaları tek tek ilave edip karıştırmaya devam edin. Fırınısıya dayanaklı bir kapta su koyun ki pasta çatlamasın. Pastayı önceden ısıtılmış 160 dereceli fırında 70 dakika pişirin.

3. Sos için meyveleri küçük tencereye alıp üzerine tozşeker, nişasta ve su ilave edin. Blenderden geçirip, kıvamı koyulaşana kadar 7-10 dk kısık ateşte pişirin. Ateşden alıp 2-3 dakika ılıtıp cheesecake'in üzerine dökün. Pasta 3 saat sonra servise hazır oluyor. Afiyetler olsun...

Hiç yorum yok: