Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

17 Nisan 2019 Çarşamba

KOKOŞ LOKUMU


10 kişilik
Malzemesi
  • 1 litre süt
  • 2 çay bardağı un (çay bardağı ölçüsü: 110 ml.)
  • 2 çay bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • çorba kaşığ tereyağı
  • Bulamak için
  • Bolca Hindistan cevizi
  • Süslemek içiantep fıstığı
  • 1. Muhallebisini hazırlamak için süt, toz şeker ve un tencereye alınıp çırpma teli ile çırpılarak pürüzsüz bir karışım elde edilir. Kısık ateşde koyu kıvam alıncaya kadar, sürekli karıştırarak  pişirilir.
  • 2. Koyulaşınca içerisine vanilya ve tereyağı ilave edilip karıştırılarak ocaktan alınır. Pişirilen muhallebi mikser yardımı ile 5 dakika çırpılır.
  • 3. Çırpılan  sıcak muhallebi, hemen su ile ıslatılmış olan bardaklara doldurulur ( düz ve uzun bardak). Bardaklara doldurulan muhallebiler biraz soğuduktan sonra, üzerileri streç film ile kapatılıp, buzdolabına kaldırılır. En az 4-5 saat (mümkünse 1 gece) buzdolabında bekletilir.
    4. Bardaklar buzdolabından çıkartılır ve muhallebiler, bol hindistan cevizi olan tabak üzerine ters çevrilerek bardaktan çıkartılır. Hindistan cevizine bulanıp, istenilen büyüklükte dilimlenir. Daha sonra, lokumların her tarafı hindistan cevizine bulanıp, servis tabağına dizilir. 
  • 5. Üzerlerini antep fıstığı ile süsleyip servis edin. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok: