Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

10 Nisan 2019 Çarşamba

TAVUK ŞİNİTZEL



Bugün annemin yaptığı bir tarifi paylaşmak istedim. Tavuk şinitzel, yapımı çok kolay.  

5 kişilik
Malzemesi
1 kg tavuk göğüsü fileto
4 yumurta
1,5 su bardağı galeta unu
1 su bardağı un
tuz, karabiber
kızartmak için sıvıyağ

1. Etlerin heryerine tuz ve karabiber serpilir. Un ve galeta unu ayrı düz tabaklara alınır, yumurtalar çırpılır.

2. Etler ilk önce una, sonra yumurtaya ve en son olarak galeta ununa bulanır. Tavada sıvıyağ hafif ısıtılıp etler kızarana kadar kızartılır. Sıvıyağ çok kızgın olduğu zaman etlerin dışı çabuk kızarıp içi çiğ kalabiliyor. Pişmiş etlerin yağını çektirmek için kağıt havlu üzerine alın. Afiyet olsun!!!

Hiç yorum yok: