Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Nisan 2019 Çarşamba

SARIMSAKLI KÖFTE


6 kişilik
Malzemesi
6 çay bardağı ince bulgur
7 çay bardağı soğuk su
1 kase irmik
2 yumurta
2 su bardağı un
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
tuz
Sos:
1 kg domates
2 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 çay kaşığı karabiber
4-5 diş sarımsak
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz
yarım demet maydanoz

1. Derin bir kabta 6 çay bardağı soğuk su ile bulgur ıslatılıp 15 dakika bekletilir. Üzerine tuz, pulbiber ve salçalar ilave edilip yoğrulur. Daha sonra 1 çay bardağı soğuk su ile ıslatılmış irmik ilave edilerek tekrar yoğrulur. Yumurtalarda ilave edilip yine biraz daha yoğrulur. Son olarak un ilave edilir ve son kez yoğrulur. Gerekirse eller arada bir ıslatılarak yoğrulur. 

2. Harçdan fındıkdan biraz daha büyük parça koparıp yuvarlanır ve ortası çukurlaştırılır. Tuzlu kaynar suda 20 dakika pişine kadar haşlanır.
Diğer yandan sos hazırlanır.

3. Sıvıyağda domatesler sotelenir üzerine tuz, pulbiber ve karabiber ilave edilir. Suyunu hafif çekince salça ve ezilmiş sarımsaklar ilave edilip sos kıvamına gelene kadar pişirilir. Pişimiş köfteler kevgirle tabağa alınır üzerine domates sosu ve ince kıyılmış maydanoz serpilip servis edilir.

Hiç yorum yok: