Hem hafif hem lezzetli muhteşem Trileçe....
Trileçenin keki için Malzemeler
6 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
2 su bardağı tepeleme un
1 fiske tuz
1,5 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ılık su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
2 su bardağı tepeleme un
1 fiske tuz
Süt şerbeti için Malzemeler
1 litre süt
400 ml krema
3 çorba kaşığı toz şeker
Karamel Sos için Malzemeler
1 su bardağı toz şeker
50 gr tereyağı
200 ml krema
1 su bardağı toz şeker
50 gr tereyağı
200 ml krema
1. Yumurtanın beyazı ve sarısını ayırın,Yumurtanın sarısını toz şekerle krema haline gelene kadar çırpın,ılık suyu ilave edip iyice çırpın, kabartma tozu, un ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Ayrı bir kapta yumurtanın beyazını bir fiske tuzla kar beyazı olana kadar yüksek devirde çırpın, kek karışımına ilave edip tahta kaşıkla karıştırıp yağlı kağıt serilmiş, dikdörtgen borcama (40×27 cm) dökün.
2. Pasta Kekimizi Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika pişirin. Kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın. Pişen ve soğuyan kekinizin borcamdan çıkarın fırın kağıdından ayırın her tarafına kürdan batırın tekrar borcama yerleştirin.
3. Süt,krema ve toz şekeri iyice karıştırın tirileçe kekinizin üzerine kepçe yardımıyla yavaş yavaş yedirerek dökün ve buzdolabına kaldırın,
4. Şekeri tencereye koyup ocağa alın arada karıştırarak eritmeye başlayın şekerin rengi sarardığında tencereyi ocaktan alın içindeki topaklanmalar eriyene kadar iyice karıştırın ve tekrar ocağa alın ve üzerine tereyağını ilave edip iyice karıştırın. Tamamen eriyince kremasını ilave edip karıştırın bir kaç dakika daha karıştırarak kaynatıp ocaktan alın.
5. Karamelin ılık olduğunda Trileçenin üzerine gezdirip servis yapın.Eğer trileçeyi bir gün öncesinden yapacaksanız servis yapmadan önce karamelini dökün. Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder