Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Haziran 2019 Çarşamba

MANDALINALI SCHMAND PASTASI


Çok sevdiğim bir pasta tarifi fakat Türkiye'de aynı malzemeler bulunur mu bilemiyorum. Almanya'da pudinglerin ve konservelerin gramajlarıda diğer ülkelere göre farklı olabiliyor. Ayrıca burda ki puding tozlarında şeker olmadığından puding pişerken muhakkak şeker ilave edilir.

Malzemesi
50 gr tozşeker
1 yumurta
65 gr yumşamış tereyağ
150 gr un
Yarım paket kabartma tozu
2 mandalina konservesi (süzülmüş 350 gr)
2 paket vanilya puding tozu (toplam 76 gr)
100 gr tozşeker
500 ml süt
3 kutu Schmand (600 gr)
1 paket tart jölesi
2 çorba kaşığı tozşeker

1. 50 gr tozşeker, yumurta, tereyağı, un ve kabartma tozunu karıştırıp bir hamur yoğurun. Yağlanmış kelepçeli kek kalıbına hamuru yayın.

2. Mandalina konservelerini süzün, mandalinanın suyunu saklayın. 2 paket puding tozlarını bir tencereye alıp üzerine 500 ml sütü ve 100 gr tozşekeri ile koyu bir puding pişirin. Ocaktan alıp 3 kutu Schmand ı koyu pudinge katıp karıştırırak yedirin.

3. Bu puding karışımını hamurun üzerine yayın. Süzülmüş olan mandalinalarıda üzerine dizin. Önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında 70 dakika pişirin.

4. 1 paket tart jöleyi küçük bir tencereye alın, üzerine ayırmış olduğunuz mandalina suyundan 250 ml ilave edin. (Eğer o kadar mandalina suyu yoksa 250 ml tamamlamak için su ilave edin) son olarakda 2 çorba kaşığı tozşekeri de ilave edip orta derece ayarda ocakda pişirin. Jöle katılaşınca soğmuş olan pastanın üzerine dikkatlice dökün. Tamamen soğuduktan sonra pastayı servis edin.

Hiç yorum yok: