Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Ocak 2014 Pazar

SEBZELİ TART



Bildiğimiz klasik hamurişlerine değişik bir alternatif, bol vitaminli, sebzeli bir tart tarifi...

6 kişilik
Malzemesi
yarım paket (125 gr) margarin
2 su bardağı un
1 yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 tutam tuz
Üzeri için:
1 soğan, 2 kabak
2 patlıcan, 2 domates
2 sivri biber
1 salçalık kırmızı biber
biraz sıvıyağ
gerekirse 1 çay bardağı su
2 dal maydanoz, tuz

1. Margarini oda sıcaklığında yumşatın. Unu  derin bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Tuz, margarin, yumurta ve kabartma tozunu ilave edip düzgün bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp buzdolabında 20-25 dakika bekletin.

2. Patlıcanları alaca soyup tuzlu suda bekletip acısını çıkartın. Domatesleri, kabakları ve patlıcanları küçük küçük doğrayın. Soğanı ve maydanozu kıyın. Sivri biberleri ve salçalık kırmızı biberleri doğrayın.

3. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin. Sivri biber ve salçalık biberi ekleyin. Patlıcan ve kabakları ilave edip hafif kavurun. Domatesleri ekleyin ve hafif koyulaşıncaya kadar pişirin. Tuz ve gerekiyorsa suyu ilave edip sebzeler iyice yumşayıncaya ve suyunu çekinceye kadar pişirin.

4. Hamuru merdane ile açıp yağlanmış tepsinin dibine ve kenarlarına parmağınızla bastırarak yayın. Üzerini çatalla  yer yer delin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

5. Tartı fırından alıp üzerine sebzeleri ekleyin. Kıyılmış maydanozla süsleyip servis yapın.
Farklı bir tat için: Tart piştikten sonra üzerine 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verin ve peynir eriyinceye kadar pişirin.

1 yorum:

Derya BARIN dedi ki...

Eline sağlık arkadaşım nefis bir tart olmuş bol sebzeli çok beğendim