Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

31 Aralık 2013 Salı

VİŞNELİ VANİLYALI PASTA

SAUERKİRSCH-VANİLLE-SCHNİTTEN


8 kişilik
Malzemesi
150 gr margarin
yarım çay bardağı sıvıyağ
2 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
4 yumurta
1,5 çay bardağı süt
2,5 su bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
Üzeri için:
2 kase vişne kompostu tanesi
1 türk kahve fincanı nişasta
1,5 su bardağı vişne suyu (250 ml)
1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket limon aroması veya 1 limon kabuğu rendesi
3 su bardağı süt (600-650 ml)
1 paket vanilya aromalı puding

1. Oda sıcaklığında yumşamış margarini, sıvıyağı, tozşekeri ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurtaları teker teker ilave ederek çırpın. Unu ve kabartma tozunu karıştırıp, biraz un biraz süt yağlı şeker karışımına ilave ederek çırpın. Mini fırın tepsisini yağlayın (ben yağlı kağıt kullandım!) ve hamuru üzerine sürün. Önceden ısıtılmış 175 derece ayarlı fırında 20-25 dakika üzeri pembeleşinceye kadar pişirin.

2. Vişneleri tamamen süzün. Bir kasede biraz vişnesuyu ile nişastayı ezerek karıştırın. Geri kalan vişne suyunu, tozşekeri ve limon aroması ile küçük bir tencereye alın ve kaynattın. Nişastalı karışımıda karıştırarak ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, ateşden alıp vişne tanelerinide ilave edin.

3. Sütü küçük bir tencereye alın ve pudding tozunu ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirip ateşden alın. Pişmiş kekin üzerine bir sıra puding bir sıra vişneli karışımdan sürün. Kekin üzeri tamamen kaplanana kadar bu işlemi tekrar edin. Pastayı yaklaşık dört saat kadar buzdolabında bekletin. Kare dilimler şeklinde dilimleyerek servis edin. Afiyet olsun...



Hiç yorum yok: