Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

18 Şubat 2014 Salı

SAFRANLI PİRİNÇ PİLAVI



Misafir sofralarına güzel yakışan bir pilav. 

4 kişilik
Malzemesi
2 su bardağı pirinç
1 kase konserve bezelye
2 kuru soğan
1 kahve fincanı margarin
2,5 su bardağı sıcak su
3 çay kaşığı safran
4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
4 kare dilim taze kaşar peyniri
1 çorba kaşığı galeta unu
tuz

1. Pirinci tuzlu suda 10 dakika bekletin. Bol suda yıkayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün. Soğanları küçük küçük doğrayın. Margarini tavada eritip soğanları soteleyin.

2. Önce pirinci sonra bezelyeleri tavaya ekleyip hafif kavurun. Fırın kalıbını yağlı kağıtla döşeyin ve içine galeta unu serpin.

3. Sıcak suyu ve safranı ayrı bir kasede karıştırıp kavrulmakta olan pirince ekleyin. Suyunu çekinceye kadar pişirin. Ilınınca peynir rendesi ve tuzu serpip harmanlayın. Karışımı üç eşit parçaya bölün. Kalıba bir kat karışım döküp üzerine 2 dilim peynir kapatın. Kalan malzemeleri aynı şekilde kalıba yerleştirin.


4. Önceden ısıtlmış 180 derece ayarlı fırında 10-15 dakika pişirin. Dilimleyerek servis edin.

1 yorum:

Baharcicegi dedi ki...

Pilavin rengi cok güzel olmus dedigin gibi misafir sofralarina yakisacak zengin bir pilav omlmus ellerine saglik canim
Yeniden blogunu güncellemene sevindim bende bu aralar ihmal ediyorum blogumu eski heves kalmadi simdi herkesi facede takip ediyorum blogun tadi baska
Canim ben Stuttgarttla Ulm arasinda oturuyorum yolun düserse buyur gel tanisiriz