Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Kasım 2015 Cumartesi

MUZLU RULO PASTA


Malzemesi:
Pandispanya için:
3 yumurta
3 çorba kaşığı ılık su
1,5 çay bardağı tozşeker
2 çay bardağı un
2 tatlı kaşığı kabartma tozu
3 çorba kaşığı kakao
Kreması :2 kutu krema
1 su bardağı pudraşekeri
1 vanilya
2 paket krema sertleştiricisi
1- 2 adet muz
Üzeri için:
çikolata rendesi
kiraz şekerlemesi

1. Pandispanyayı hazırlamak için derin bir kaba yumurtalar, ılık su ve tozşeker alınır. Mikserle tozşeker eriyip, yumrtalar köpük köpük olana kadar yüksek hızda çırpılır. Un, kakao ve kabartma tozu ellenerek yumurta karışıma ilave edilip yavaşca karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş orta boy kare tepsiye hamuru dökünüz. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 20-25 dakika pişiriniz.

2. Fırından çıkan pandispanyayı hemen kağıdı ile beraber rulo yapıp soğmaya bırakın. Kremaları derin bir kaba alıp mikserin kısık ayarında çırpmaya başlayın. Krema sertleştirici ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam edin. Azar azar pudra şekerinide ilave edip krema sertleştirene kadar çırpın.

3. Pandispanyayı açıp kremanın bir kısmı ile kaplayın. İçine muzları yerleştirin ve tekrar rulo yapın. Kalan krema ile pastayı kaplayın, çikolata rendesi ve kiraz şekeri ile süsleyin.

2 yorum:

Özgen dedi ki...

Ellerine sağlık harika bir pasta olmuş şık ve lezzetli

hdidem95 dedi ki...

çok güzel olmuş ellerinize sağlık
www.hadisofraya.com