Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

25 Mayıs 2019 Cumartesi

MANTAR ÇORBASI


4 kişilik
Malzemesi
400 gr mantar
çorba kaşığı tereyağı

3-4 çorba kaşığı sıvıyağ
çorba kaşığı un
1 tatlı kaşığı tuz
100 ml krema
1 su bardağı et suyu
3 su bardağı su
Üzeri için dereotu


1. Öncelikle mantarları hazırlıyoruz. Temizlediğimiz mantarları ince ince doğrayalım. 
Tenceremize tereyağı ile sıvıyağı alıp ısıtıyoruz. Üzerine incecik doğradığımız mantarları alıp harlı ateşte mantarlar suyunu çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çeken mantara unumuzu ekleyip 1 dakika kadar kavuruyoruz. 

2. Üzerine et suyu ve normal suyu ekliyoruz. Çorbamız kaynayana kadar karıştırmayı bırakmıyoruz. Kaynamaya başlayınca altını kısık ateşe alıp kapağını kapatıyoruz ve 20 dakika pişmeye bırakıyoruz. 

3. Pişen çorbamızın ateşden alıp kapağını açıp biraz ılınmasını bekliyoruz ve kremayı ekleyip hızlıca kremayı çorbaya yediriyoruz. Son olarakda tuzu ilave ediyoruz.

Dere otu ile süslediğimiz çorba servise hazırdır.

Hiç yorum yok: