2 kişilik
Malzemesi
2 tavuk but
1 soğan
1 sivri biber
3 diş sarımsak
2 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay bardağı su
2 çorba kaşığı sirke
2-3 dal maydanoz
tuz, karabiber, pulbiber
1. Tavuk butları iki parçaya bölün. Soğanı soyup kıyın, sivri biberi ince ince doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.
2. Sıvıyağ, soğan, sivri biber, sarımsak ve tavuk butları yayvan bir tencereye alıp pembeleşinceye kadar kavurun. Su, sirke, tuz ve karabiber ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte butlar yumuşayıncaya kadar pişirin. Üzerine ince kıyılmış maydanoz ve pulbiber serpip sıcak olarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder