Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Mayıs 2019 Salı

ZEYTINYAĞLI BAMYA


Ramazan ayınız mübarek olsun. Allah oruçlarımızı kabul etsin. Iftar sofrasına hafif bir zeytinyağlı tarif gelsin. Üstelik yaz sofralarının en sevilen çeşitleri zeytinyağlılardır. Bunaltıcı sıcaklarda serin bir lezzet sunan zeytinyağlılardan vazgeçmek ne mümkün!

6 kişilik
Malzemesi
1 kg bamya, 4 diş sarımsak
2 soğan, 3-4 domates
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 su bardağı sıcak su
Yarım limon suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
Tuz

1. Bamyaların sap kısımlarını koni biçiminde keserek temizleyin. Bol suda yıkayıp süzün. Sarımsakları ezin, soğanları kıyın. Domatesleri soyup küp küp doğrayın.

2. Zeytinyağını tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleştirin. Salçayı ekleyip karıştırın. Domatesleri ilave edip koyulaşıncaya kadar pişirin. Bamyaları ilave edin. Sıcak su ve tuz ekleyip kapağını kapatın, orta ateşte 20-25 dakika kadar pişirin.

3. Bamyalar hafif yumuşayınca limon suyu ve tozşeker ilave edin. 5 dakika daha pişirip ateşten alın. Soğuduktan sonra servis yapın.

Hiç yorum yok: