Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Mayıs 2019 Pazar

VİŞNELİ BOMBA


MOZARTBOMBE

Bu sıcak günlerde hafif ve serin bir tatlı iyi oluyor. 

8 kişilik
Malzemesi
1.5 kutu krema
1 poşet krema sertleştirici
1 kase süzülmüş vişne kompostu taneleri
1 paket kedi dili bisküvisi
1 su bardağı portakalsuyu
yarım su bardağı vişne suyu
2 çorba kaşığı pudra şekeri
½ kutu krema
100 g sütsüz çikolata (bitter)
16 adet badem


1. Küçük bir tencerede bir bardak suyu kaynattın. Kaynayan suya bademleri attın ve 5 dakika haşlandıkdan sonra bademleri süzüp kabuklarını soyun. Kabukların çok rahat bir şekilde soyulduğunu göreceksiniz. Soyulmuş bademleri süsleme için bir kenara alın.

2. 1,5 kutu kremayı ve krema sertleştiriciyi mikser ile kabarana kadar çırpın. Daha sonra pudra şekerini ilave edin. Portakalsuyu ve vişne suyunu bir derin kaba alıp karıştırın. Başka derin bir kasenin dibini streç folyo ile kaplayın.

3. Kedi dili bisküvilerini vişne ve portakalsuyu karışımına batırıp çıkarın ve folyolu kaseye bir sıra dizin. Onun üzerine biraz çırpılmış krema ve bir kaç tane vişne tanesi dağıtın. Tekrar bir sıra ıslatılmış kedi dili bisküvisi dizin ve aynı sırayı yani krema, vişne tanesi devam edin. Son sıra ıslatılmış kedi dili bisküvisi olmalı.

4. Vişneli bombayı bir gece buzlukda bekletin. Ertesi gün yarım kutu kremayı ve 100 gr çikolatayı küçük bir tencereye alın. Kısık ateşde çikolata erinceye kadar yavaş bir şekilde karıştırın. Bombayı buzlukdan çıkarıp servis tabağına ters çevirip folyoyu çıkarın ve üzerine eritilmış kremalı çikolatayı gezdirin. Heryerini kaplamasına dikkat edin. Çikolatası tam donmadan bademlerle süsleyin. Tekrar bir saat kadar buzlukda bekletin.
Pastanın servis öncesi tamamen buzunu çözdürün.

Not: Bu pasta buzlu halinde en kolay şekilde dağılmadan dilimleniyor!

Hiç yorum yok: