Iftar için harika, nostaljik ve hafif bir tatlı çeşidi...
Hepimizin bildiği, bir zamanlar çok moda olan "AĞLAYAN PASTA" tarifi....
Keki için malzemeler
4 adet yumurta ( oda sıcaklığında olsun )
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı süt
1 su bardağı toz şeker
4 çorba kaşığı süt
1 su bardağı tepeleme un
60-80 gr kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya şekeri
Krema ve ıslatmak için malzemeler
1,5 su bardağı süt
1 çorba kaşığı toz şeker
400 ml krema
2 paket krema sertleştirici
Sos için Malzemeler
1 paket hazır çikolatalı sos
500 ml süt (sos paketin üzerinde ki süt miktarına dikkat edin)
1. Yumurta ve toz şekerini mikser ile krema haline gelene kadar çırpın, sütü ilave edip iyice çırpın, kabartma tozu, kakao, un ve vanilyayı ekleyip karıştırın.
Hamuru yağlınmış, dikdörtgen borcama (40×27 cm) dökün.
2. Pasta kekimizi önceden ısıtılmış 170 derece fırında 30 - 40 dakika pişirin. Kekinizin piştiğinden emin olmadan fırının kapağını açmayın. Pişen ve soğuyan kekin her tarafına kürdan batırın.
3. Süt ve toz şekeri iyice karıştırın kekinizin üzerine yavaş yavaş yedirerek dökün.
4. Soğuk kremayı mikser ile çırpmaya başlayın, sonra üzerine 2 paket krema sertleştiriciyi ilave edip krema katılaşana kadar devam çırpın. Kremayı kekin üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın.
5. Hazır çıkolata sosu paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp kremalı pastanın üzerine dökün ve biraz dolapta soğutup sonra servis edilir.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder