Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

24 Mayıs 2020 Pazar

KIBRIS TATLISI


Herkesin bayramını kutlar, sağlıklı, huzurlu nice bayramlar dilerim. Hem pratik, hem hafif, hemde çok lezzetli bir tatlı tarifi arıyorsanız tam size göre bir tarif var burda....


Kekin malzemesi:
1 su bardağı galeta unu
3 yumurta
yarısu bardağı tozşeker
yarım su bardağı sıvıyağ
su bardağı un
su bardağı kırılmış ceviz
su bardağı hindistan cevizi
1 paket kabartma tozu

şerbetin malzemesi:

2 su bardağı su
1,5 su bardağı tozşeker

Kremanın malzemesi:

800 ml süt
su bardağı nişasta
yarısu bardağı tozşeker
1 paket vanilya
1 kutu krema

Üzerini süslemek için:

hindistan cevizi, antep fıstık tozu

1. Önce şerbeti hazırlanacak. Tencereye tozşekerini koyup suyu ilave edip 5 dakika kaynatıp ocaktan alın soğmaya bırakın.


2. Bir kaba yumurtaları ve tozşekeri alıp köpük köpük olana kadar çırpın. Sonra diğer malzemeleri ilave edip iyice karıştırıyoruz. Hamuru yağlanmış kare borcama dökün ve önceden ısıtılmış 170 derece ayarlı fırında kızarana kadar pişirin.


3. Kek fırından çıkınca 2 dakika bekletilip, üzerine soğmuş şerbeti döküyoruz.


4. Kremasını hazırlamak i
çin bir tencereye sütü, nişasta ve şekeri alıp orta ateşde koyu kıvam olana kadar pişiriyoruz. Ocaktan alıp içine bir paket vanilya ilave edip karıştırıyoruz. Muhallebeyi ara sıra karıştırıp soğmasını bekliyoruz. Bu ara 1 kutu kremayı bir kaba boşaltıp, mikser ile çırpıyoruz. Köpük köpük olan kremayı soğmuş olan muhallebiye karıştırıp kekin üzerine yayıyoruz.

5. Üzerine hindistan cevizi serpip, antep fıstığı ile süslüyoruz. Buzdolapta bekletip servis ediyoruz. Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: