Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

22 Aralık 2013 Pazar

BADEMLİ AY KURABİYESİ

VANİLLEKİPFERL

Alman kurabiye tarifi.

Malzemesi
2,5 su bardağı un
1 çay kasığı kabartma tozu
1,5 çay bardağı tozşeker
1 paket vanilya
3 yumurta sarısı
200 gr tereyağ yada margarin
1 su bardağı ayıklanmış, kabuğu soyulmuş badem

Üzerine serpmek için:
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya

1. Eğer soyulmuş badem bulamazsanız, küçük bir tencerede bir bardak suyu kaynattın. Kaynayan suya soyulmamış bademleri attın ve 5 dakika haşlandıkdan sonra bademleri süzüp kabuklarını soyun. Kabukların çok rahat bir şekilde soyulduğunu göreceksiniz. Bademleri mutfak robotunda toz haline getirin.

2. Bütün malzemeleri birbirine yedirerek güzelce yoğrun. Hamur yapişkan bir şekilde ise biraz buzdolabında bekletin. Sertleşince 5-6 santim uzunluğunda küçük hamur ruloları yapın. Uçları biraz daha ince olmalı. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye ay şekli vererek yerleştirin. Önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 10-15 dakika arası hafif pembeleşinceye kadar pişirin.

3. Pudra şekeri ve vanilyayı karıştırıp sıcak kurabiyelerin üzerine serpin. Soğunca servis edin afiyet olsun...

1 yorum:

Derya BARIN dedi ki...

Bademli kurabiyeyi çok severim ellerine sağlık arkadaşım.