Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

14 Aralık 2013 Cumartesi

TARCINLI KARANFILI VISNELI TART



8 kişilik
Hamur malzemesi
1,5 türk kahve fincanı nişasta
2 su bardağı un
yarım tatlı kaşığı kabartma tozu
1 yumurta
3/4 su bardağı tozşeker
yarım tatlı kaşığı tarçın
yarım çay kaşığı öğütülmüş karanfil
125 gr tereyağ yada margarin
Harç malzemesi
2 kase vişne kompostu tanesi
1 türk kahve fincanı nişasta
1,5 su bardağı vişne suyu (250 ml)
1 çorba kaşığı tozşeker
1 paket vanilya
Üzerine serpmek için
Pudra şekeri

1. Hamuru yoğurmak için bütün hamur malzemeleri ve oda ısısında yumşamış yağı derin bir kaba alın. Mikserle kısık ayarda karıştırın, hamur parça parça olucak. Bu hamurdan 1/4 alıp kenara koyun. Kalan hamuru yağlanmış kelepçeli pasta kalıbın ( 26 cm çapında) tabanına yayarak yerleştirin. Kenar kaldırmaya gerek yok, sadece tabanına yayın.

2. Harç: Vişneleri tamamen süzün. Bir kasede biraz vişnesuyu ile nişastayı ezerek karıştırın. Geri kalan vişne suyunu, tozşekeri ve vanilyayı küçük bir tencereye alın ve kaynattın. Nişastalı karışımıda karıştırarak ilave edin. Muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin, ateşden alıp vişne tanelerinide ilave edip, karıştırıp 1 dakika ılımaya bırakın.

3. Vişneli harçı kalıptaki hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru tekrar mikserle çok kısa karıştırarak ufalanmasını sağlayın ve harçın üzerine serpin.  Önceden ısıtılmış 200-225 derecede ayarlı fırında 25-35 dakika pişirin. Soğduktan sonra üzerine pudra şekeri serpin.

Hiç yorum yok: