Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

27 Aralık 2013 Cuma

ÇİKOLATALI FRAMBUAZLI YAŞPASTA

SCHOKOLADEN-HİMBEER-QUARK-KUCHEN





Malzemesi
150 gr çikolata
2,5 su bardağı un
3 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı tozşeker
4 yumurta
yarım paket margarin (125gr)
1 çay bardağı süt

Keki ıslatmak için:
1 su bardağı ılık Nescafe
2 tatlı kaşığı şeker

Kreması için:
200 gr frambuaz
2 çay bardağı pudra şekeri
2 kutu krema
500 gr Quark yada süzme yoğurt
1 paket vanilya
2 paket krema sertleştirici

Süsleme için:
100 gr taze frambuaz (arzuya göre)
30 gr rendelenmiş çikolata

1. Margarini eritip soğumaya bırakın. Çikolatayı küçük parçalara doğrayın, benmari usulü kısık ateşde eritip karıştırın ve hafif soğumaya bırakın.

2. Hamuru için unu kabartma tozu ile karıştıp derin bir kaba eleyin, toz şekeride ilave edin. Yumurtaları, erimiş margarini ve sütü ilave edin. Çırpıcak ile bütün malzemelerin karıştırıp pürüsüz hale gelmesini sağlayın.

3. Hamuru yağlanmış fırın tepsisine ( 30 x 40 cm ) yayın ( ben mini fırın tepsisi kullandım). Erimiş, hafif soğumuş çıkolatayı hamurun üzerine, heryerine gelecek şekilde damlatın. Önceden ısıtılmış 180 derece ayralı fırında 25 dakika pişirin.

4. Keki fırından çıkardıktan sonra soğumaya bırakın. Üzerini bir çatal ile birkaç kez delin. Ilık Nescafeye tozşekeri ilave edip karıştırın ve kekin heryerini nescafe ile ıslatın.

5. Frambuazları pudraşekeri ve vanilya ile beraber elblenderi ile püre haline getirin. Quark yada süzme yoğurdunu frambuaz püresine ilave edip iyice yedirin. Kremaları krema sertleştirici ile beraber katı olana kadar çırpın ve frambuazlı karışıma ilave edip yavaşca karıştırın.

6. Kremayı kekin üzerine yayın ve pastayı buzdolabında 2 saat kadar bekletin. Pastayı kare dilimler halinde dilimleyin ve rendelenmiş çikolata ile süsleyin.

Hiç yorum yok: