Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

8 Aralık 2013 Pazar

ALİ PAŞA PİLAVI


6 kişilik
Malzemesi
3 su bardağı pirinç
3 patlıcan
1 domates
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
4.5 su bardağı sıcak et suyu
3 çorba kaşığı margarin
Kızartmak için sıvıyağ, tuz
arzuya göre 3 dal dereotu
Köfte için:
250 gr kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 soğan
tuz, karabiber
yarım su bardağı un

1. Köfte harcını hazırlamak için; ekmeği ıslatıp ufalayın, soğanı rendeleyin. Kıymayı derin bir kaba alıp ekmek içi, soğan, tuz ve karabiber ilave ederek yoğurun. Fındık büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve una bulayın.

2. Patlıcanları alacalı soyup küp küp doğrayın. Acısını çıkarmak için tuzlu suda bekletin, süzüp kurulayın. Sıvıyağı tavada kızdırıp önce köfteleri sonra patlıcanları kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.

3. 1 çorba kaşığı margarini küçük bir tavada eritip fıstıkları kavurun. Domatesi soyup küp küp doğrayın.

4. Pirinci yıkayıp süzün. 2 çorba kaşığı margarini tencerede eritip pirinci kavurun. Domatesi ekleyip karıştırın. Köfte, patlıcan ve fıstıkları ilave edip harmanlayın. Et suyu ve tuz ekleyip kapağını kapatın. Kaynayınca ateşi kısıp 20 dakika pişirin. Ateşten alıp üzerini kağıt havlu ile örterek demlenmeye bırakın. Arzuya göre ince kıyılmış dereotu ile süsleyip servis yapın.

Hiç yorum yok: