Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

19 Eylül 2013 Perşembe

AYÇİÇEĞİ TURTASI

Sofralarınız bu turta ile çiçekler açsın. Buyrun size benden bir Ayçiçeği.....
8 kişilik
Malzemesi
1,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
yarım su bardağı toz şeker
1 çay kaşığı tarçın
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
6 çorba kaşığı süt
yarım çay bardağı haşhaş tohumu
Üzeri için:
1 küçük konserve şeftali ( süzülmüş 250 gr )
yarım su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı süzme bal
2 çorba kaşığı süt
60 gr margarin
1 çay bardağı ayıklanmış ayçiçeği çekirdeği
1. Derin bir kaba un, kabartma tozu, tozşeker ve tarçını alın. Üzerine yumurta, sıvıyağ ve sütü ilave edip karıştırın. Son olarak haşhaş tohumlarıda ekleyip tekrar karıştırın.
2. Yağlanmış 30 cm çapında yuvarlak, mümkünse kelepçeli pasta kalabına hamuru döküp, spatula ile üzerini düzeltin.
3. Şeftalileri süzün, ince dilimler halinde uzunlamasına doğrayın ve hamur kenarlarına şeftalileri dizin.
4. Turtanın ortası için küçük bir tencereye şekeri, balı, sütü, ayçiçeği çekirdeğini ve margarini alın, şeker eriyip, harç biraz katılaşana kadar ağızı açık bir şekilde ısıtın.
5. Sıcak harçı turtanın ortasına dökün ve önceden ısıtılmış 180 derece ayarlı fırında 35 dakika pişirin. Soğumuş turtanız servise hazır.... Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: